Ács Szilvia vagyok, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 1999 óta dolgozok a szegedi Tourinform irodánál, kezdetben turisztikai referensként, majd 2001-től irodavezetőként. 2011 óta vagyok a szegedi Tourinform irodát működtető Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Szegeden a József Attila Tudományegyetemen végeztem, spanyol nyelvtanár szakon, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalmi…
Süli Sándor vagyok, középiskolai tanulmányaimat Szegeden a Krúdy Gyula Vendéglátóipari Iskolában kezdtem 1990-ben, majd itt 1993 tavaszán felszolgálóként végzetem. Mestereim között Juhász Varga István, Túri Imre és Görbe Emánuel volt, akiktől a legtöbbet tanultam. A Szakma Kiváló Tanulója versenynek köszönhetően felmentést nyertem a szakmunkásvizsga letétele alól. Ezt követően a Móra Ferenc Szakközépiskola hallgatója voltam, 1999-ben…
Zámbó Anita vagyok, a Gong Pálinkaházat működtető AUMAXUM Kft. ügyvezetője. Deszken működő üzemünk termékeit 2019 és 2020 évben Magyar Nemzetgyőztes címmel ismerték el az Ausztriában megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyem, 2020 évben a World Spirits Award megmérettetésén a “First Class Distillery” cím használatára szereztünk jogosultságot. Az egyesület tagjaként szeretnék hozzájárulni térségünk kiemelkedő élelmiszeripari előállítóinak, valamint az…
Móni Ákos vagyok a Szeged-Csanádi Egyházmegye vendéglátó vezetője illetve a Katedrális Étterem konyhafőnöke. 1993 óta a szakmában dolgozom, lehetőségem nyílott a vendéglátás több területén tapasztalatot gyűjteni munkám során. Életem meghatározó szakaszának tekintem az oktatás területén eltöltött közel 10 évet és az új generáció szakmai előmenetelének elősegítését. Fontosnak tartom munkám során az új technológiák, alapanyagok megismerését…
Több szegedi vendáglátós vállalkozás vezetője és tulajdonosa vagyok. A szakmai tanulmányaimat a szegedi Krúdy Gyula Vendéglátóipari szakközépiskolában kezdtem. Török Józsi bácsi, Szántó Lajos és több szegedi elismert szakember mellett először tanulóként, aztán dolgozóként már végzett szakács és felszolgáló szakképesítéssel folytattam a pályafutásomat. Később Vendéglátóipari Technikus végzettséget szereztem. Több évig külföldön sikerült dolgoznom és képeznem magam,…
Dr. Prónay Szabolcs a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzett okleveles közgazdászként, és 2011-ben itt szerzett doktori fokozatot fogyasztói márkahűség vizsgálatának témakörében. 2006-ban elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Kürthy Pál emlékdíját, melyet a marketing területén kiemelkedő fiatal kutatóknak ítélnek oda. Jelenleg az SZTE GTK Üzleti Tudományok intézetének docense, illetve idegenforgalmi és üzleti tanácsadási területen dolgozik marketing…
Bozó Zoltán vagyok, a hódmezővásárhelyi Bagolyvár Music Club Étterem étteremvezetője. A Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép és Szakmunkásképző Iskolában 1996-ban végeztem felszolgálóként. Azóta folyamatosan vendéglátásban dolgozom: eleinte az Anno Vendéglőben, majd 2002-től a Bagolyvár Étteremben pincér, főpincér, majd pedig 2005-től az étterem vezetője lettem. A munkahelyemen a tanulók munkahelyi gyakorlati vezetője is vagyok. A…
Szőke Zoltán vagyok a Hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászdák tulajdonosa. Szakközépiskolai érettségi után szülői mintát követve fordultam a kereskedelem-vendéglátás irányába. Cukrász végzettséget Szegeden szereztem, gyakorlati képzést a Csongrád megyei vendéglátó vállalat biztosította. A szakma iparos-kézműves formáját a Z. Nagy cukrászdában volt szerencsém megismerni, ahol Z.Nagy Rózsika mellett Papp István és Molnár Róbert cukrászmesterek mutattak szakmai nívót számomra.…
Paku László vagyok, a Kökénydombi Csárda konyhafőnöke. Gimnáziumi tanulmányaimat a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban végeztem. A középiskola után jelentkeztem a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Corvin Mátyás Tagintézményébe, ahol 2010-ben szakács szakmát szereztem. Tanulói évemet a Fekete Sas Rendezvényházban töltöttem. 2011 és 2014 között a Princess Cruises hajótársaságnál dolgoztam szakácsként, ahol megismertem sok…
Goda Gábor vagyok az Art Hotel Szeged konyhafőnöke. Az egyesület megalakulásával egy régi álmom, álmunk válik valóra. Hiszek abban, hogy a szakmánk fejlődésének a kulcsa a közös munka, és az együtt fejlődés, és csak így lehet valós értékeket teremteni. A főzés mellett szívügyem az oktatás, mert úgy gondolom, hogy a megszerzett tudásunk csak akkor lesz igazi…