Kedves Tagunk! Kedves Érdeklődők!
A Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület 2022-ben indított egy szakmai továbbképzés-sorozatot a gasztronómia és a turizmus területén működő térségi szolgáltatók számára. Négy területet érintenek a szakmai kurzusok: a cukrász, a felszolgáló, a szakács szakmát, illetve a szálláshely-szolgáltatást.
Az egyesület fő célja egy széleskörű szakmai összefogás kialakítása Csongrád-Csanád megyében a turizmus, a gasztronómia és a vendéglátás területén, a megye turisztikai és gasztronómiai értékeinek megismertetése a régióban és országosan is. Emellett az egyesület céljai között szerepel, hogy az oktatás területén is képviseli a szakma érdekeit és képzések szervezésével szélesíti a szakmában dolgozók látókörét.
Következő kurzusunk:
Téma: T.Nagy Tamás Kft. & Boutiq’Bar Budapest presents – Cocktail afternoon
“Az előadás célja, hogy az éttermi és báros szakemberek betekintést nyerjenek a koktélok világába. Klasszikus, új és esetleg meglepő ízpárosításokat kóstoljanak. Különböző technikákat sajátítsanak el, amiket kamatoztatni tudnak saját egységeikben, a koktélokhoz illő fogások kíséretében”
Előadók:
Boutiq’Bar részérőről Nagy Zoltán tulajdonos
T.Nagy Tamás Kft. részéről Ifj. T. Nagy Tamás ügyvezető, Németh László Chef szakmai referens
A kurzus időpontja: 2023.11.29. (szerda) 14:00 órától.
Helyszín: Bárka Szeged, 6720 Szeged, Roosevelt tér 1
A program:
A kurzus során 10 koktél kerül bemutatásra (ebből 2 alkoholmentes) és 5 Finger-food sós és édes témakörben.
Bemutatni kívánt brendek:
– GONG Pálinkaház Lady Pink – Mediterrane – 21 – Man Blue ginek
– Zwack Unicum Rt. Tanqueray London Dry gin
– Boiron gyümölcspürék előtérbe helyezve a nem hűtendő püréket
– Sosa liofilizált zöldségek, gyümölcsök, természetes kivonatok, aromák, habosítók, emulgeálók
– La Rose Noire kézzel készült tölthető tartok, tölcsérek, dekorációs elemek
– Rougíé IQF fésűkagyló és kacsamáj
– Salsus prémium alaplevek Norvégiából
– Norohy vaníliák
– Valrhona minden, ami csokoládé…
A program során az elkészített fogásokon, egyéni receptúrákon és főzési technikákon keresztül mutatkoznak be az előadók.
A kurzust követően lehetőség lesz Nagy Zoltán könyveinek megvásárlására, illetve a saját példányok dedikálására is.
Az előadók minden technológiai folyamatba nem csak betekintést, hanem teljes körű részvételt is biztosítanak.
Részvételi díj (Szponzoroknak és a DGT Egyesületnek köszönhetően):
– 15 000 Ft/fő,
– a DGT Tagok számára az Egyesület által biztosított kedvezményes ár: 10 000 Ft/fő.
A kurzus fő támogatói:
T.Nagy Tamás Kft.
Boutiq’Bar Budapest
BÁRKA Szeged
Gong pálinkaház
Zwack Unicum Rt.
Szeretnénk jelezni, hogy a kurzuson a férőhelyek száma max. 20 fő, a jelentkezéseket pedig a beérkezések sorrendjében regisztráljuk!
Szeretettel várjuk a jelentkezéseket a https://dgtegyesulet.hu/
vagy email-ben info@dgtegyesulet.hu címen
A kurzuson készült fotókat az alábbi linken tekinthetik majd meg:
https://dgtegyesulet.hu/hirek/
A programon való részvétellel a jelenlévők elfogadják, hogy a program során róluk készített kép-, és hangfelvételt a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület térbeli és időbeli korlátozás nélkül felhasználhatja, elsődlegesen a közösségi médiafelületein.
Amennyiben a jövőben nem kíván a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesülettől hasonló levelet kapni, kérjük jelezze. Az egyesület honlapján az adatvédelmi szabályokra vonatkozó szabályok elérhetők.