Kedves Tagunk! Kedves Érdeklődők!

Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület 2022-ben indított egy szakmai továbbképzés-sorozatot a gasztronómia és a turizmus területén működő térségi szolgáltatók számára. Négy területet érintenek a szakmai kurzusok: a cukrász, a felszolgáló, a szakács szakmát, illetve a szálláshely-szolgáltatást.

Az egyesület fő célja egy széleskörű szakmai összefogás kialakítása Csongrád-Csanád megyében a turizmus, a gasztronómia és a vendéglátás területén, a megye turisztikai és gasztronómiai értékeinek megismertetése a régióban és országosan is. Emellett az egyesület céljai között szerepel, hogy az oktatás területén is képviseli a szakma érdekeit és képzések szervezésével szélesíti a szakmában dolgozók látókörét.

Következő kurzusunk:

Téma: T.Nagy Tamás Kft. & Boutiq’Bar Budapest presents – Cocktail afternoon

“Az előadás célja, hogy az éttermi és báros szakemberek betekintést nyerjenek a koktélok világába. Klasszikus, új és esetleg meglepő ízpárosításokat kóstoljanak. Különböző technikákat sajátítsanak el, amiket kamatoztatni tudnak saját egységeikben, a koktélokhoz illő fogások kíséretében”

Előadók:

Boutiq’Bar részérőről Nagy Zoltán tulajdonos

T.Nagy Tamás Kft. részéről Ifj. T. Nagy Tamás ügyvezető, Németh László Chef szakmai referens

A kurzus időpontja:   2023.11.29. (szerda) 14:00 órától.

Helyszín: Bárka Szeged, 6720 Szeged, Roosevelt tér 1

A program:

A kurzus során 10 koktél kerül bemutatásra (ebből 2 alkoholmentes) és 5 Finger-food sós és édes témakörben.

Bemutatni kívánt brendek:

 GONG Pálinkaház Lady Pink – Mediterrane – 21 – Man Blue ginek

– Zwack Unicum Rt. Tanqueray London Dry gin

– Boiron gyümölcspürék előtérbe helyezve a nem hűtendő püréket

– Sosa liofilizált zöldségek, gyümölcsök, természetes kivonatok, aromák, habosítók, emulgeálók

– La Rose Noire kézzel készült tölthető tartok, tölcsérek, dekorációs elemek

– Rougíé IQF fésűkagyló és kacsamáj

– Salsus prémium alaplevek Norvégiából

– Norohy vaníliák

– Valrhona minden, ami csokoládé…

A program során az elkészített fogásokon, egyéni receptúrákon és főzési technikákon keresztül mutatkoznak be az előadók.

A kurzust követően lehetőség lesz Nagy Zoltán könyveinek megvásárlására, illetve a saját példányok dedikálására is.

Az előadók minden technológiai folyamatba nem csak betekintést, hanem teljes körű részvételt is biztosítanak.

Részvételi díj (Szponzoroknak és a DGT Egyesületnek köszönhetően):

– 15 000 Ft/fő,

– a DGT Tagok számára az Egyesület által biztosított kedvezményes ár: 10 000 Ft/fő.

A kurzus fő támogatói:

T.Nagy Tamás Kft.

Boutiq’Bar Budapest

BÁRKA Szeged

Gong pálinkaház

Zwack Unicum Rt.

Szeretnénk jelezni, hogy a kurzuson a férőhelyek száma max. 20 fő, a jelentkezéseket pedig a beérkezések sorrendjében regisztráljuk!

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket a https://dgtegyesulet.hu/gasztrokurzusregisztracio/

vagy email-ben info@dgtegyesulet.hu címen

A kurzuson készült fotókat az alábbi linken tekinthetik majd meg:

https://dgtegyesulet.hu/hirek/

A programon való részvétellel a jelenlévők elfogadják, hogy a program során róluk készített kép-, és hangfelvételt a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület térbeli és időbeli korlátozás nélkül felhasználhatja, elsődlegesen a közösségi médiafelületein.

Amennyiben a jövőben nem kíván a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesülettől hasonló levelet kapni, kérjük jelezze. Az egyesület honlapján az adatvédelmi szabályokra vonatkozó szabályok elérhetők.