A PaprikaMolnár Kft. fűszerpaprika termeltető és feldolgozó (szárító és őrlő) vállalkozás, Szeged mellett, Röszkén dolgozik 20 éve. Fűszerpaprika őrleményeket és fűszerkeverékeket (saját és hozott receptből) gyártunk, termékeinket minőségi dokumentummal szállítjuk. Az üzemünkben feldolgozott fűszerpaprikát saját magunk termeljük és Szeged környéki termelőktől vásároljuk fel. A nyers paprikát utó érleljük, hogy minőségi értékei kiteljesedjenek, majd szárítjuk, őröljük, homogenizáljuk és csomagoljuk. Kistermelőknek, élelmiszeripari vállalkozásoknak bérmunkában vállaljuk paprikájuk szárítását, őrlését és csomagolását. Köves malomban őrlünk. A termék előállítás megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-211. sz. fűszerpaprika irányelveknek.

Az üzem mellett egy Paprika Múzeumot is működtetünk,mert szívügyünk a paprika.

Paprika Múzeumunkban képekben, filmen, sok humorral és történettel fűszerezve bemutatjuk a fűszerpaprika származását, felhasználását és értékeit, a paprika-kutatás történetét, a hagyományos és modern feldolgozás technológiáját és eszközeit, a magvetéstől az őrlemény előállításáig. A Szegedi paprika hungarikummá nyilvánításának első lépcsőjében a Megyei értéktárba történő felvételt jelentő pályázatot mi jegyezzük.

Kutatjuk a magyar paprikás múltat, hetente publikálunk hasznos és érdekes cikket Paprika & Chili blogunkban https://www.paprikamolnar.hu/blog/ [2] amit szívesen megosztunk az érdeklődőkkel, hírlevél formájában is.

PaprikaMolnár Kft.

paprika-tenger