Pasztovszki-Benák Helga vagyok, a Platános Kúria vezetője. A 2010-es évek elején, a Balaton-felvidéken elindult minőségi vidéki vendéglátás tett ránk a férjemmel mély benyomást, majd megépítettük, és elindítottuk saját vállalkozásunk, a Platános Kúriát Szegedtől 18km-re. Családias vendéglátóhelyet üzemeltetünk 8 szobával, egy idilli környezetben, ahol a pihenés, a lovas sport, a minőségi vendéglátás, a gasztronómia, a helyi értékek képviselete az elsődleges cél. Büszkék vagyunk rá, hogy 2017 óta, a nívós, Stílusos Vidéki Szállodák egyesület választott minket tagjává. Életünk részévé és szívügyünkké vált a vendéglátás, így elhivatottak vagyunk régiónk turisztikájának és gasztronómiájának népszerűsítése iránt, támogatjuk a helyi összefogásokat, együttműködünk szakmai szervezetekkel, környékbeli termelőkkel, a szakma kiemelkedő képviselőivel. Reméljük, munkánkkal értéket teremtünk, erre törekszünk a jövőben a Dél alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesületben is.