Kedves Tagunk! Kedves Érdeklődők!
A Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület 2022-ben egy szakmai továbbképzés-sorozatot tervez a gasztronómia és a turizmus területén működő térségi szolgáltatók számára. Négy területet érintenek a szakmai kurzusok: a cukrász, a felszolgáló, a szakács szakmát, illetve a szálláshely-szolgáltatást.
Az egyesület fő célja egy széleskörű szakmai összefogás kialakítása Csongrád-Csanád megyében a turizmus, a gasztronómia és a vendéglátás területén, a megye turisztikai és gasztronómiai értékeinek megismertetése a régióban és országosan is. Emellett az egyesület céljai között szerepel, hogy az oktatás területén is képviseli a szakma érdekeit és képzések szervezésével szélesíti a szakmában dolgozók látókörét.
Előadó séf: Vomberg Frigyes
A kurzus időpontja: 2022.11.09. (szerda), előreláthatólag 9:00 – 15:30 óra között.
Helyszín: CorAll Hungary Kft. bemutató konyhája (6728 Szeged, Házgyári út 8.)
Téma: Magyar vizek kincsei
A programon a következő ételek készülnek majd el:
- Harcsa pacal füstölt paprikával és kovászos kenyérrel
- Töltött hagyma parajos harcsával, édeskömény mártással és haltejjel
- Harcsamáj hagymával, pontyikra majonézzel és harcsa pofával
- Ponty puy lencsével, csicsókával és paprika olajjal
- Harcsa filé gombákkal, fekete fokhagymával, és kacsa szívvel
- Káposztás ponty
A program során az elkészített fogásokon, egyéni receptúrákon és főzési technikákon keresztül mutatkozik be a séf. A kurzust követően lehetőség lesz a séf könyveinek megvásárlására, illetve a saját példányok dedikálására is.
Fehér szakácskabátot, az egységes megjelenés érdekében, kérjük, mindenki hozzon magával!
Részvételi díj: 20 000 Ft/fő, a DGT Tagok számára az Egyesület által biztosított kedvezményes ár: 10 000 Ft/fő.
Szeretnénk jelezni, hogy a kurzuson a férőhelyek száma max. 20 fő, a jelentkezéseket pedig a beérkezések sorrendjében regisztráljuk!
Szeretettel várjuk a jelentkezéseket email-ben info@dgtegyesulet.hu, illetve bízunk benne, hogy az Önök segítségével egy olyan célközönséghez is eljuthat az információ, ahol valóban szükség van fejlesztésre.
A kurzuson készült fotókat az alábbi linken tekinthetik majd meg:
https://dgtegyesulet.hu/hirek/
A programon való részvétellel jelen lévők elfogadják, hogy a program során róluk készített kép-, és hangfelvételt a Dél-alföldi gasztronómiai és Turisztikai Egyesület térbeli és időbeli korlátozás nélkül felhasználhatja, elsődlegesen a közösségi médiafelületein.